Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4
Centre Cívic 2006
Santa Cecília de Voltregà, Barcelona

 

 

Localització: Santa Cecília de Voltregà, Barcelona

Superfície: 220 m²

Projecte: 2002

Promotor: Ajuntament de Santa Cecília de Voltregà

Obra finalista a la IV Biennal d'Arquitectura de les Comarques Centrals. 2006

 

 

Santa Cecília és un petit municipi de la comarca de Osona, sense nucli urbà consolidat, format per masies disperses pel territori entre camps de conreu, torrents, boscos i turons. L’església i les seves dependències annexes són l’única fita d’un espai públic. El nou casal social es situa en un terreny a la banda oest d’aquest conjunt i es destina per a realitzar diferents actes socials com exposicions, reunions de joves, xerrades i altres esdeveniments. L’edifici d’una planta es situa a la mateixa cota d’entrada a l’església. Es tracta d’un volum de geometria regular. El cantell dels dos plans horitzontals, inferior i superior, de formigó vist, limita els plans de façana de totxo vist “marró serra” que des d’una vista llunyana s’integren per color i textura en el conjunt volumètric. El vol del forjat superior forma un porxo d’accés. Un únic gran espai, direccionat en sentit longitudinal per les grans obertures en els extrems, permet el domini visual sobre el turó a oest i sobre l’església. El tancament d’obra vista igual per l’interior que per l’exterior, amb col•locació a junta contínua manté la continuïtat cromàtica amb el mur envellit del temple. En el sentit longitudinal l’espai queda pautat amb unes obertures estretes de terra a sostre. Situades a costat dels pilars de manera que fan brillar el formigó vist de l’estructura. Les dependències de servei -dos banys pel públic, un d’ells adaptat, un magatzem i dos vestidors- s’adossen a la paret nord.